КОРРЕКЦИЯ ИРРАЦИОНАЛЬНЫХ УСТАНОВОК БОЛЬНЫХ ПАТОЛОГИЧЕСКИМ ПРИСТРАСТИЕМ К АЗАРТНЫМ ИГРАМ МЕТОДОМ КОГНИТИВНО-ПОВЕДЕНЧЕСКОЙ ПСИХОТЕРАПИИ - Бабюк, И. А.; Шульц, О. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті розглянуто сучасний стан питань лікування патологічної пристрасті до азартних ігор. Вказано на психологічні та нейрохімічні зміни у проблемних гравців, східні з тими, что спостерігаются у особ з наркотичною або алкогольною залежністю. Зокрема, ірраціональні когнитивні помилки пацієнтів можуть детермінувати патологічну поведінку. Корекція таких установок з використанням методу когнитивного реструктурування в межах когнитивно-поведінкового підхіду може суттєво впливати на ефективність комплексного лікування хворих на патологічну пристрасть до азартних ігор