ХАРАКТЕРИСТИКА ДОКЛИНИЧЕСКОГО ЭТАПА НЕВРОТИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ У МУЗЫКАЛЬНО-ПЕДАГОГИЧЕСКИХ РАБОТНИКОВ - Осокина, О. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (17) (2007): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Дана робота присвячена вивченню докліничного етапу формування невротичних розладів у музично-педагогічних працівників у рамках клініко-динамічного підходу. Скринінгові дослідження з наступним використанням клінико-анамнестичного й патопсихологичного методів дозволили виділити декілька варіантів докліничних невротичних розладів, проаналізувати особливості їхньої психопатологічної симптоматики для подальшого використання цих знань ізметою розробки психопрофилактичних і психокорекційних заходів, спрямованих на запобігання виникнення клінічних форм невротичних розладів в осіб даної професійної групи.