ИССЛЕДОВАНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ И ПЕРЕНОСИМОСТИ АФОБАЗОЛА У БОЛЬНЫХ ГЕНЕРАЛИЗОВАННЫМ ТРЕВОЖНЫМ РАССТРОЙСТВОМ - Бабюк, И. А.; Шульц, О. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (17) (2007): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Автори демонструють данні о постклінічному непорівняльному дослідженні про вивчання эффективності та переносимості препарату афобазол у 20 пацієнтів з генералізованим тривожним розладом. Відзначена висока эфективність та безпека препарату для лікування данної категорії хворих, вірогідна позитивна відповідь на лікування спостерігалася вже на 7 добу застосування препарату, включно власно тривожний настрій, помітне зниження когнитивного, соматизованого та поведінкового рівней тривоги. Побічні эфекти, виявлені у ході терапії Афобазолом у 7 пацієнтів, були незначні, не вимагали зниження добової дози препарату та зникали самостійно протягом 5-10 діб