СТАНДАРТИЗОВАННАЯ ОЦЕНКА КЛИНИЧЕСКОЙ ЭФФЕКТИВНОСТИ РЕАБИЛИТАЦИОННЫХ МЕРОПРИЯТИЙ ПРИ ПАРАНОИДНОЙ ШИЗОФРЕНИИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Бурцев, А. К.; Жигулина, И. В.; Ряполова, Татьяна Леонидовна; Абрамов, Алексей Владимирович (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (17) (2007): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті наведено дані про стандартизовану (за допомогою шкал PANSS, SANS, BPRS та ШОЕС) оцінку психічного стану 70 хворих на параноїдну шизофренію, що були включені до реабілітаційної програми, та 35 хворих із тим же діагнозом, відповідними гендерновіковими та клініко-динамічними особливостями, по відношенню до яких не проводилось спеціальних реабілітаційних заходів (група порівняння). Виділено основні клінічні аспекти, що є відправними моментами у розробці ефективних лікувальних та реабілітаційних програм