МЕДИКО-СОЦИАЛЬНАЯ РЕАБИЛИТАЦИЯ ПОДРОСТКОВ С УМСТВЕННОЙ ОТСТАЛОСТЬЮ В УСЛОВИЯХ ПСИХИАТРИЧЕСКОГО СТАЦИОНАРА - Малтапар, О. К. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Це дослідження присвячено проблемі реабілітації підлітків з розумовою відсталістю. У статі висвітлені питання розробки системи психокорекції порушень поведінки у рамках медико-соціальної реабілітації підлітків з розумовою відсталістю. Викладені особливості застосування щодо цього контингенту хворих. Розглянуті питання впливу та ефективності психокорекційної системи на адаптаційні можливості та соціальне функціонування підлітків з розумовою відсталістю. Висвітлені питання психопрофілактики розумової відсталості.