ЭЭГ – РЕАКТИВНОСТЬ ПРИ ШИЗОФРЕНИИ - Вербенко, В. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Вивчалися і аналізувалися характеристики біоелектричної активності мозку 50 здорових осіб і 70 хворих на шизофренію за допомогою комп’ютерної електроенцефалографії (КЕЕГ). Отримані за допомогою КЕЕГ нейрофізіологічні дані свідчать про те, що у хворих шизофренією спостерігається знижений рівень активації мозку, який описується як десинхронізація ЕЕГ і/або низькоамплитудний патерн ЕЕГ.