ИССЛЕДОВАНИЕ ФУНКЦИИ НЕПРОИЗВОЛЬНОГО ЗАПОМИНАНИЯ У БОЛЬНЫХ СУРДОМУТИЗМОМ - Филатова, О. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В статті розглянуто особливості мимовільного запам‘ятовування у хворих з відсутністю слуху. Як виявляють експериментальні дані, у них страждають усі три функції запам‘ятовування: швидкість, точність і міцність. Відбувається змішування образів, швидке стирання дрібних деталей, хибна інтерпретація. Це пов‘язано як з когнітивними особливостями хворих, так і з соціально-педагогічними проблемами їх адаптації та навчання для розвитку