ИССЛЕДОВАНИЕ ТРЕВОЖНОСТИ И ДЕПРЕССИИ У БОЛЬНЫХ, ЗАВИСИМЫХ ОТ ПСИХОСТИМУЛЯТОРОВ КУСТАРНОГО ИЗГОТОВЛЕНИЯ НА МОМЕНТ ГОСПИТАЛИЗАЦИИ - Шалашова, И. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Було досліджено 111 хворих, залежних від кустарних психостимуляторів, за допомогою шкали Спілбергера-Ханіна та шкали Гамільтон. У двох групах порівняння хворих – 75 осіб з залежністю від метамфетаіну та 36 осіб з залежністю від катінону відмічені відмінності в рівнях тривожності і в депресії. У залежних від метамфетаміну рівень ситуативної та особистої тривожності вище, чим у залежних від катінону. У хворих, залежних від катінону вище рівень депресії. В період синдрому відміни психостимуляторів необхідна корекція емоційного стану хворих.