НЕЙРОМЕДИАТОРНЫЕ МЕХАНИЗМЫ ФОРМИРОВАНИЯ ЗАВИСИМОСТИ ОТ ПАРОВ АЦЕТОНА У КРЫС ПУБЕРТАТНОГО ВОЗРАСТА И ЕЕ ПОДАВЛЕНИЯ ПРИМЕНЕНИЕМ ИМПУЛЬСНЫХ ТОКОВ КРАЙНЕ ВЫСОКОЙ ЧАСТОТЫ И КРАЙНЕ НИЗКОЙ МОЩНОСТИ - Пономарёв, В. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 2 (19) (2008): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На моделі залежності від парів ацетону у щурів пубертатного віку вивчена роль біогенних моноамінів в біохімічних механізмах виникнення та пригнічення абстиненції впливом на тварин електромагнітними випромінюваннями край низької потужності та край високої частоти. Виявлені зміни змісту біогенних амінів при тривалому інгалюванні ацетону, котрі підтверджують нейрофізіологічні особливості реагування тварин даного віку на вживання летких органічних сполук. Показано позитивний вплив імпульсних токів край високої частоти та край низької потужності: пригнічення потягу до інгалювання парів ацетону, востановлення гомеостазу біогенних моноамінів