УРОВЕНЬ САМОАКТУАЛИЗАЦИИ У МУЗЫКАЛЬНО-ПЕДАГОГИЧЕСКИХ РАБОТНИКОВ С НЕВРОТИЧЕСКИМИ РАССТРОЙСТВАМИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Осокина, О. И.; Бурцев, А. К. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (19) (2008): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Робота присвячена вивченню рівня самоактуалізації в музично-педагогічних працівників з невротичними розладами шляхом проведення клініко-патопсихологічного дослідження. На підставі отриманих даних побудований профіль самоактуалізації особистості. Установлено, що рівень самоактуалізації в музично-педагогічних працівників з невротичними розладами характеризується більш низькими показниками, чим у здорових осіб тогож контингенту. Визначено поняття самоактуалізації, розглянута роль основних її складових у розвитку невротичного процесу. Зроблено висновок про необхідність проведення психотерапевтичних заходів з урахуванням рівня самоактуалізації при невротичних розладах у музично-педагогічних працівників