ПРИМЕНЕНИЕ КОМПЛЕКСНЫХ ГОМЕОПАТИЧЕСКИХ ПРЕПАРАТОВ В ТЕРАПИИ ПОГРАНИЧНЫХ ПСИХОСОМАТИЧЕСКИХ И СОМАТОПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ - Бабюк, И. А.; Абдряхимова, Ц. Б.; Рымарь, И. Б.; Гашкова, Людмила Анатольевна (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 3 (20) (2008): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Здійснено обмежене клінічне випробування гомеопатичного лікарського засобу Хомвіа-нервін з метою визначення його терапевтичної ефективності, безпеки та переносимості. Обстежено 50 хворих на непсихотичні психічні та соматоформні розлади. Показано, що цей препарат має значний самостійний терапевтичний ефект і потенцює інші психотропні ліки; добре переноситься (в тому числі пацієнтами, які отримують препарат інших груп). На підставі даних літератури та власних спостережень хомвіо-нервін рекомендовано до широкого медичного використання в психіатричній практиці