ОСОБЕННОСТИ МЕХАНИЗМОВ ИНТРАПСИХИЧЕСКОЙ АДАПТАЦИИ К УСЛОВИЯМ СЛУЖБЫ В ОРГАНАХ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ - Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В статті звернуто увагу на проблему розробки новітніх підходів до первинної психопрофілактики з позицій, які ґрунтуються на концепції динамічних механізмів психічної адаптації. Вивчені структура та вразливість механізмів психологічного захисту та своєрідність особистісного семантичного самооцінювання у 170 співробітників ОВС, структурованих у три різні за ризиконебезпекою групи. На грунті математично-статистичного аналізу висвітлені професійно-специфічні аспекти інтрапсихічної адаптації.