КОГНИТИВНЫЕ НАРУШЕНИЯ У БОЛЬНЫХ С ХРОНИЧЕСКОЙ ПОЧЕЧНОЙ НЕДОСТАТОЧНОСТЬЮ, НАХОДЯЩИХСЯ НА ПРОГРАММНОМ ГЕМОДИАЛИЗЕ - Статинова, Е. А.; Селезнева, С. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 3 (20) (2008): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті проаналізовані когнітивні порушення у хворих з хронічною нирковою недостаточностью, що знаходяться на програмному гемодіалізі. Розглянуті механізми розвитку когнітивних порушень, залежність від термінів перебування на програмному гемодіалізі. Проведений кореляційний аналіз міри тягаря когнітивних порушень і міри тревоги/депрессиі у хворих з хронічною нирковою недостаточностью, що знаходяться на програмному гемодіалізі