КАЧЕСТВО ЖИЗНИ БОЛЬНЫХ ЭПИЛЕПСИЕЙ С ТРЕВОЖНЫМИ И ДЕПРЕССИВНЫМИ РАССТРОЙСТВАМИ - Андрейко, Д. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Проведено вивчення рівня тривожних та депресивних розладів у хворих на епілепсію при надходженні до стаціонару та при виписці зі стаціонару після місячної госпіталізації. Проводилося співставлення показників якості життя за опитувальником ВООЗ ЯЖ залежно від вираженості тривожних та депресивних розладів. Встановлено, що тривожні розлади виявлені у 48% хворих, а депресивні розлади – у 52% пациентов. Показник рівня ЯЖ при припиненні або скороченні частоти припадків до 15-17 дня лікування не досягав оптимального рівня. Після проведеного лікування психотропними препаратами та купірування тривоги і депресії настала позитивна оцінка хворими повсякденного функціонування та задоволеності своєю якістю життя