РОЛЬ ВАСКУЛЯРНОГО ФАКТОРА В ФОРМИРОВАНИИ ФАРМАКОРЕЗИСТЕНТНЫХ ФОРМ ЭПИЛЕПСИЙ У ДЕТЕЙ И АДДИТИВНАЯ ТЕРАПИЯ ДЛЯ ЕГО КОРРЕКЦИИ - Яворская, О. Л. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
70 дітей с різними формами епілепсій були обстежені клінічно, проведені магнітно-резонансна томографія та магнітно-резонансна ангіографія, транскраніальна доплерографія та електроенцефалографія. Виявлено асоціацію між симптоматичною етіологією епілепсії, патологічною звитістю, гіпо- або аплазією прецеребральних судин, порушеннями церебральної гемодинаміки та формуванням фармакорезистентності. Рекомендовано адитивну терапію нікотиновою кислотою внутришньом'язово, що покращує виходи при епілепсії, що сполучається з патологічною анатомічною побудовою церебральних судин