ПРИМЕНЕНИЕ ИННОВАЦИОННЫХ ЭЛЕКТРОМАГНИТНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ ПРИ КОРРЕКЦИИ ПОСТИНТОКСИКАЦИОННЫХ ПАРОКСИЗМАЛЬНЫХ РАССТРОЙСТВ У ДЕТЕЙ И ПОДРОСТКОВ С ЗАВИСИМОСТЬЮ ОТ ЛЕТУЧИХ ОРГАНИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ - Пономарёв, В. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (21) (2009): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
З метою вивчення ефектів пригнічення потягу до ЛОС застосуванням ЕМВ НВЧ та ННІ було обстежено 70 дітей та підлітків (34 дітей у віці від 6 до 12 років та 36 підлітків у віці від 13 до 16 років). Після серії сеансів ЕМВ НВЧ та ННІ у осіб дитячої групи на 30% зменшувалося кількість пацієнтів з дезорганізованою активністю біопотенціалів мозку, збільшувалась представленність бета-хвиль в передніх відділах (лобно-скроневих), знизилась амплітуда альфатета-ритму в тім’яних та потилочних областях. Зникали елементи судомної та епілептиформної активності, в тім числі й в потилочних відведеннях. Пароксизмальна активність збережувалася у всіх пацієнтов, однак, мала не генералізований, а дифузний характер. У пацієнтов підліткової групи також відмічено поліпшення, нормолізація електрогенезу, але меньш выражена, ніж в дитячій групі, що можливо пов’язано з більшим стажем та дозами вживання ЛОС. Результати проведених досліджень підтверджують целесообразність вікористання ЕМВ НВЧ та ННІ в відновленні динамічної структурно-функціональної организації діяльності мозку при аддикціях, зокрема, при залежності від ЛОС