ПРОГНОСТИЧЕСКОЕ ЗНАЧЕНИЕ КОГНИТИВНЫХ ФУНКЦИЙ У БОЛЬНЫХ ЭПИЛЕПСИЕЙ - Андрейко, Д. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (21) (2009): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Вивчалася динаміка когнітивних розладів на момент верифікації епілепсії та в наступні 18 місяців. Темп прогредієнтності когнітивних розладів у хворих на генуїнну епілепсію та симптоматичні епілепсії був різним. Усереднений рівень когнітивних характеристик у хворих на момент верифікації діагнозу і на наступних етапах розвитку генуїнної епілепсії був на 27% важчим, ніж у хворих на симптоматичну епілепсію. Отримані дані свідчать не тільки про наявність когнітивних розладів на момент верифікації епілепсії, але й можуть бути в ретроспективному порядку перенесені на донозологічний період розвитку епілепсії в якості додаткових діагностичних критеріїв