СТРУКТУРИРОВАННАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА СТРАТЕГИЙ КОПИНГ-ПОВЕДЕНИЯ И СИНДРОМА ЭМОЦИОНАЛЬНОГО ВЫГОРАНИЯ У СОТРУДНИКОВ ОРГАНОВ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ, СТРАДАЮЩИХ ПСИХОСОМАТИЧЕСКИМИ РАССТРОЙСТВАМИ - Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (21) (2009): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті наведені результати дослідження взаємозв’язку вразливості фаз синдрому емоційного вигоряння та структури копінг-поведінки у співробітників ОВС, які страждають на психосоматичні розлади, та у практично здорових. В результаті проведеної ієрархічної кластеризації результатів експериментально-психологічного обстеження були виявлені як копінг-механізми, специфічні для осіб, які страждають на психосоматичні розлади, так і копінг-механізми, які можуть бути розцінені в якості найбільш адаптивних для служби в органах внутрішніх справ