СЕКСУАЛЬНЫЕ СЦЕНАРИИ У ЖЕНЩИН С НЕВРАСТЕНИЕЙ В СЕКСУАЛЬНОДЕЗАДАПТИРОВАННОМ СУПРУЖЕСТВЕ - Гавенко, Н. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Вивчені сексуальні сценарії в жінок у сексуально-дезадаптованому подружжі. Для проведення «аналізу категоризації» була використана методика H.Sacks, адаптована А.Тьомкіною. Також, для концептуалізації даних о сексуальності жінок використовувалась теорія сексуальних сценаріїв J.H. Gagnon and W. Simon. Встановлено ознаки умовно дезаптогенного сексуального сценарію. Розглянуто гендерні особливості жіночіх сексуальних сценаріїв при неврастенії. Сценарна ідентифікація дозволяє визначити наявність потенційно дезаптоційних індивідуальних сексуальних сценаріїв, встановити їх роль у сексуальному адаптогенезі пари в цілому, а також у розвитку та перебігу невротичного розладу