ДЕСТИГМАТИЗАЦИЯ: ПСИХИАТРИЯ ИЛИ НЕЙРОПСИХИАТРИЯ, ШИЗОФРЕНИЯ ИЛИ НЕЙРОКОГНИТИВНОЕ РАССТРОЙСТВО - Педак, А. А.; Чуприков, А. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (21) (2009): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
З загально біологічних, та соціально орієнтованих поглядів на психіатрію як нейронауку, та в аспекті вимог сучасних операціональних класифікаційних діагностичних критеріїв проведений стислий критичний аналіз проблемних питань відповідності діагнозу «шизофренія». З метою дестигматизації осіб з розладами психіки запропоновані можливі варіанти зміни терміну «психіатрія» та «шизофренія»