АКАДЕМИК АЛЕКСАНДР ИВАНОВИЧ ЮЩЕНКО: ШТРИХИ К ЖИЗНЕННОМУ И НАУЧНОМУ ПУТИ ИЗВЕСТНОГО ОТЕЧЕСТВЕННОГО ПСИХИАТРА (К 140-ЛЕТИЮ СО ДНЯ РОЖДЕНИЯ) - Петрюк, П. Т.; Петрюк, А. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (22) (2009): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основі джерел спеціальної літератури і наукових праць ювіляра приведені нові дані про життєвий і творчий шлях академіка О.І. Ющенка – відомого вітчизняного ученого, психіатра, одного з основоположників біохімічного напрямку в психіатрії, представника харківської психіатричної школи, що працював у свій час на Сабуровій дачі, який своїми науковими досягненнями вніс вагомий внесок в розвиток вітчизняної наукової і практичної психіатрії, в т.ч. і харківської психіатричної школи. Підкреслюється необхідність подальшого вивчення біографії і наукового внеску ювіляра, зокрема особенности його українського періоду життя на наукової творчості.