ОСНОВНЫЕ ПРИНЦИПЫ ТЕРАПИИ СИНДРОМА ЗАВИСИМОСТИ ОТ ЛЕТУЧИХ ОРГАНИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ У ДЕТЕЙ И ПОДРОСТКОВ - Пономарёв, В. И.; Чуев, Ю. Ф. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
З метою розробки та удосконалення основних принципів медикаментозної та немедикаментозної терапії синдрому залежності від ЛОС у дітей та підлітків було обстежено й проліковано 60 пацієнтів у віці від 7 – до 14 років . Впровадження в практику лікаря-нарколога інноваційних методів фармакорекції в сполученні з немедикаментозними методами (оксигенотерапія, лазеротерапія, ентеросорбційні методм, ЕМВ НВЧ та НІ) позволить суттєво підвищити якість життя пацієнтів з проблемами залежності від ЛОС. Описана в роботі терапевтична програма потенцює дію вікористовуємих лікарських препаратів, зменшує добові лікувальні дозировки та скорочує обсяг лікарського навантаження, терміни купірування синдрому відміни та постінтоксикаційних розладів.