ДИНАМИКА РАЗВИТИЯ ПАРАНОЙЯЛЬНОГО БРЕДА У БОЛЬНЫХ С ПЕРВЫМ ЭПИЗОДОМ ПСИХОЗА - Осокина, О. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У дійсному дослідженні розглянута проблема динамічного розвитку первинного паранойяльного маячня у хворих з першим епізодом психозу. Автором проведен літературний екскурс з питань формування маячня, а також проаналізовані результати власних клінічних спостережень. Описано психопатологічні особливості початкового періоду формування паранойяльного маячня, а також динаміка психопатологічної симптоматики на наступних етапах його розвитку, наведені клінічні приклади. Визначено деякі нюанси психотерапевтичної роботи з пацієнтами, проведеної з першого дня їхнього перебування в стаціонарі в сполученні з медикаментозною терапією.