ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕСКАЯ КОРРЕКЦИЯ СЦЕНАРНОЙ (СКРИПТАЛЬНОЙ) ФОРМЫ ПЕРВИЧНОЙ СЕКСУАЛЬНОЙ ДЕЗАДАПТАЦИИ У ЗАМУЖНИХ ЖЕНЩИН, БОЛЬНЫХ НЕВРОТИЧЕСКИМ РАССТРОЙСТВОМ - Гавенко, Н. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Нами розроблена система патогенетично спрямованої психотерапії сценарної (скриптальної) форми сексуальної дезадаптації подружньої пари при невротичному розладі у жінки. Психотерапія була проведена 25 подружнім парам зі сценарною формою сексуальної дезадаптації. На першому етапі було проведено виявлення та усунення неадекватних та деструктивних установок подружжя в галузі сексуальної взаємодії. На другому етапі зусилля були спрямовані у жінок на дезактуалізацію хвилювань, пов’язаних з сексуальною дезадаптацією. У чоловіків на змінення девіантного сексуального сценарію. На третьому етапі подружжя вчилося успішній, продуктивній і правильній сексуальній взаємодії