СОЦИАЛЬНО-ДЕМОГРАФИЧЕСКАЯ И КЛИНИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА БОЛЬНЫХ ШИЗОФРЕНИЕЙ И РАССТРОЙСТВАМИ ШИЗОФРЕНИЧЕСКОГО СПЕКТРА, ВПЕРВЫЕ ГОСПИТАЛИЗИРОВАННЫХ В ПСИХИАТРИЧЕСКИЙ СТАЦИОНАР - Ряполова, Татьяна Леонидовна (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У роботі представлено клінічні та соціально-демографічні характеристики 299 хворих на шизофренію та розлади шизофренічного спектру, що були вперше шпиталізовані у КЛПУ «Обласна клінічна психіатрична лікарня, м.Донецьк» у 2002-2004р.р. Отримані дані вказують на необхідність для дослідженого контингенту не тільки психофармакотерапії, а й цілеспрямованих психосоціальних втручань як важливої частини психіатричної допомоги