ПРОФЕССОР ТИХОН ИВАНОВИЧ ЮДИН – ОСНОВОПОЛОЖНИК ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ГЕНЕТИКИ ПСИХИЧЕСКИХ ЗАБОЛЕВАНИЙ, КРУПНЕЙШИЙ ПСИХИАТР И БЫВШИЙ САБУРЯНИН (К 130-ЛЕТИЮ СО ДНЯ РОЖДЕНИЯ) - Петрюк, П. Т. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
На основі джерел спеціальної літератури і наукових праць ювіляра приведені нові дані про життєвий і творчий шлях професора Т.І. Юдіна – основоположника вітчизняної генетики психічних захворювань, крупного психіатра, представника харківської психіатричної школи, котрий у свій час працював на Сабуровій дачі, який своїми науковими здобутками вніс вагомий внесок в розвиток вітчизняної наукової і практичної психіатрії, в т.ч. і харківської психіатричної школи, та інших дисциплін. Підкреслюється необхідність подальшого вивчення біографії і наукового внеску ювіляра, особливо робіт з питань спадковості в психіатрії, зокрема його українського періоду життя на наукової творчості.