ВКЛАД ПРОФЕССОРА ДМИТРИЯ ЕВГЕНЬЕВИЧА МЕЛЕХОВА В РАЗВИТИЕ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ СОЦИАЛЬНОЙ ПСИХИАТРИИ (К 110-ЛЕТИЮ СО ДНЯ РОЖДЕНИЯ) - Петрюк, П. Т.; Петрюк, А. П.; Брагин, Р. Б. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 3 (23) (2009): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основі джерел спеціальної літератури і наукових робіт наведено нові біографічні дані і спогади сучасників про професора Д.Є. Мелехова – крупного вченого-психіатра, одного із основоположників вітчизняної соціальної психіатрії, віруючої людини, автора фундаментальних робіт з шизофренії, котрі отримали подальший розвиток в багатьох наукових колективах. Підкреслюється необхідність подальшого|наступний| вивчення біографії і наукової спадщини ювіляра. (Журнал психиатрии и медицинской психологии