КОМПЛЕКСНАЯ ОЦЕНКА РЕАБИЛИТАЦИОННОГО ПОТЕНЦИАЛА БОЛЬНЫХ ШИЗОФРЕНИЕЙ НА РАЗЛИЧНЫХ СТАДИЯХ ЗАБОЛЕВАНИЯ - Ряполова, Татьяна Леонидовна (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Комплексне дослідження реабілітаційного потенціалу біля 316 хворих на шизофренію на різних стадіях захворювання виявило збереження на початкових етапах більшконструктивних моделей поведінки, а такожзниження реабілітаційного потенціалу по всіх напрямках психічної та психосоціальної адаптації при рецидивній динаміці шизофренії. Отримані дані є обгрунтуванням доцільності раннього реабілітаційного втручання, спрямованого на підтримку збережених механізмів адаптації і корекцію дезадаптивних механізмів поведінки у хворих на шизофренію.