МЕТАБОЛИЧЕСКИЙ СИНДРОМ У БОЛЬНЫХ ШИЗОФРЕНИЕЙ: РОЛЬ АНТИПСИХОТИКОВ СООБЩЕНИЕ 1 - Денисов, Е. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1-2 (24-25 (2010): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В даній роботі проведений літературний огляд поширеності, чинників риски розвитку метаболічного синдрома (МС) у хворих на шизофренію. Показаний вплив різних антіпсихотиків на збільшення ваги хворих, порушення метаболізму ліпідів і глюкози. Відмічені основні механізми формування МС при проведенні антіпсихотичної терапії