К ИЗУЧЕНИЮ КЛИНИКИ ПАРАНОИДНОЙ ФОРМЫ ШИЗОФРЕНИИ (ОБЗОР ЛИТЕРАТУРЫ) - Петрюк, П. Т. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1-2 (24-25 (2010): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У роботі обговорюються питання клініки параноїдної форми шизофренії, що найчастіше зустрічається і є найбільше складної по клініці. Детально висвітлюються етапи розвитку шизофренічного процесу, галюцинаторні та маячні розлади, механізми виникнення маячення, афективно-паранойяльні і тривожні розлади, питання шизофренічного дефекту. Приводиться|призводиться,наводиться порівняльний аналіз різних точок зору багатьох дослідників із згаданої проблеми