ВЛИЯНИЕ СПЕЦИФИЧЕСКИХ СОЦИАЛЬНО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИХ ФАКТОРОВ НА СИМПТОМАТИЧЕСКУЮ СТРУКТУРУ СОСТОЯНИЙ ПАРЦИАЛЬНОЙ ПСИХИЧЕСКОЙ ДЕЗАДАПТАЦИИ И ПСИХОСОМАТИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ У КУРСАНТОВ ВУЗОВ СИСТЕМЫ МВД - Олефиренко, В. Л.; Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1-2 (24-25 (2010): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті викладені результати дослідження впливу таких соціально-психологічних характеристик, як займана посада, специфічність факультету, присутність в особистому анамнезі психологічних травм, а також національна та релігійна самоідентифікація, на симптоматичну структуру станів парціальної психічної дезадаптації та психосоматичних розладів у курсантів великого вищого навчального закладу системи МВС. Розглянуті гендерні особливості виявлених психологічних феноменів