КОРРЕКЦИЯ АФФЕКТИВНЫХ НАРУШЕНИЙ У БОЛЬНЫХ С СИНДРОМОМ АЛКОГОЛЬНОЙ ЗАВИСИМОСТИ - Бабюк, И. А.; Шульц, О. Е.; Гашкова, Людмила Анатольевна; Рымарь, И. Б.; Калиниченко, О. Б.; Найденко, С. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Було проведено амбулаторне лікування на протязі чотирьох тижнів 25 хворих на алкогольну залежність. В комплексному лікуванні використовувались препарати Депрівокс, Міртастадин та Латригіл, а також психотерапія. Основна дія препаратів Депрівокс та Міртастадин при терапії алкогольної залежності – антидепресивна, анксіолітична та вегетостабілізуюча. Латригіл спроможний блокувати патологічний потяг до алкоголю, афективні розлади. Усі три препарати добре переносяться хворими. Виявлені результати можуть бути корисні в оптимізації лікування та подальшої розробці програм комплексної терапіїї хворих на алкогольну залежність.