СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ КЛИНИЧЕСКИХ И ПАТОПСИХОЛОГИЧЕСКИХ ОСОБЕННОСТЕЙ ШИЗОФРЕНИЧЕСКОГО ПСИХОЗА, СОЧЕТАЮЩЕГОСЯ С РЕЗИДУАЛЬНО-ОРГАНИЧЕСКОЙ ПАТОЛ ОГИЕЙ, И ОРГАНИЧЕСКОГО ШИЗОФРЕНОПОДОБНОГО РАССТРОЙСТВА - Гончаров, В. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1-2 (24-25 (2010): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Обстежені дві групи пацієнтів, що знаходяться на стаціонарному лікуванні і страждають на органічний шизофреноподібний розлад, та шизофренію поєднану з органічним ураженням головного мозку. Оцінка клінічного стану проводилась за шкалою PANSS. Вивчення нейропсихологічних особливостей здійснювалось за допомогою батареї психодіагностичних тестів. Отримані результати дозволили встановити критерії, які мають вирішальне диференціально-діагностичне значення