ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ И ТРАНСФОРМАЦИЯ СИНДРОМА ПСИХИЧЕСКОГО ОТЧУЖДЕНИЯ НА ПРОДРОМАЛЬНОМ ЭТАПЕ ШИЗОФРЕНИИ И ЭТАПЕ ПЕРВОГО МАНИФЕСТНОГО ПРИСТУПА - Осокина, О. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1-2 (24-25 (2010): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У дійсному дослідженні розглянута проблема ранньої діагностики шизофренії і клінічних особливостей синдрому психічного відчуження на продромальному етапі хвороби та етапі першого психотического нападу. Автором проведен літературний екскурс по проблемі психічного відчуження, а також проаналізовані результати власних клінічних спостережень. Розглянуто роль психічного відчуження у формуванні марення. Вивчена динаміка синдрому відчуження, його структура, наведені клінічні приклади.