ПРИМЕНЕНИЕ МЕТОДОВ ГРУППОВОЙ ТЕРАПИИ ПРИ КОРРЕКЦИИ СОЦИАЛЬНЫХ НАВЫКОВ У ДЕТЕЙ С РАССТРОЙСТВАМИ АУТИСТИЧЕСКОГО СПЕКТРА В ГРУППАХ ОБЩЕНИЯ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ - Перелыгина, Е. В.; Захарченко, Е. А.; Старостенко, Е. В.; Степанова, М. Г.; Плетнева, Т. В.; Волкова, А. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Розглянуті основні методи корекції аутичних станів. Проаналізована групова робота з дітьми, що мають розлади аутистичного спектру. Описані критерії формування груп, цілі та задачі, які реалізуються в групах, базова структура заняття. Особливий акцент робиться на обов’язковій участі батьків у ході корекційної роботи з аутичними дітьми. Рекомендоване створення мікрогруп спілкування та взаємодії на базі спеціалізованих центрів та батьківських об’єднань для надання консультативно-інформаційної допомоги сім’ї аутичної дитини та забезпечення умов для її первинної соціальної адаптації.