ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕСКАЯ КОРРЕКЦИЯ НАРУШЕНИЯ ОСОЗНАНИЯ ПСИХИЧЕСКОЙ БОЛЕЗНИ НА РАННИХ СТАДИЯХ ШИЗОФРЕНИИ - Осокина, О. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (26) (2011): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Дана стаття присвячена проблемі порушеного усвідомлення психічної хвороби в пацієнтів з шизофренією на продромальному етапі хвороби та етапі першого епізоду психозу, і психотерапевтичній роботі, яка спрямована на підвищення рівня усвідомлення пацієнтами свого стану. Представлено психотерапевтичну модель, що інтегрує психодинамічний і когнітивно-поведінковий підходи, що спрямована на корекцію порушеного усвідомлення на психотичній стадії шизофренії