ПСИХОПАТОЛОГИЯ И КЛИНИЧЕСКАЯ КАРТИНА ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ У БОЛЬНЫХ С НОВООБРАЗОВАНИЯМИ ГОЛОВНОГО МОЗГА - Огоренко, В. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті розглянуто питання формування в структурі онкології окремої дисципліни - психоонкології - науки, яка вивчає психічні розлади, що сполучаються з онкологічним захворінням. Розглянуті особливості психічних порушень та психопатологічна структура психічних розладів, що з’явились клінічним варіантом дебютування пухлинного процесу. Вивчені особливості психопатології ініціального періоду можуть бути використані як диференціально-діагностичні критерії у клінічній практиці