КЛИНИКО-ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ПОСТШИЗОФРЕНИЧЕСКИХ ДЕПРЕССИЙ У БОЛЬНЫХ ПРИСТУПООБРАЗНО-ПРОГРЕДИЕНТНОЙ ШИЗОФРЕНИЕЙ - Мишиев, В. Д.; Кушнир, Ю. А.; Осадчая, Г. А.; Ершова, Е. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (26) (2011): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Результати дослідження 58 хворих сприяють уточненню клінічної картини та зіставленню психопатологічних особливостей постшизофренічних депресій з динамікою основного захворювання. Визначено, що постшизофренічні депресії виникають найчастіше на етапі формування ремісії, виразність та ранній початок коригують з більш позитивним прогнозом, депресивні стани мають атиповий характер з переважанням адінамії, ангедонії, апатії, відсутністю вітальних ознак та поєднуються з негативними розладами