МЕТАБОЛИЧЕСКИЕ РАССТРОЙСТВА У БОЛЬНЫХ ПАРАНОИДНОЙ ШИЗОФРЕНИЕЙ - Денисов, Е. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Нами були обстежені 45 хворих на параноїдну шизофренію. У роботі використовувалися соціально-демографічний, антропометричний, клініко-біохімічний методи дослідження. У 40% хворих на шизофренію був виявлений метаболічний синдром. Найбільш частими компонентами МС у хворих є абдомінальне ожиріння, гіперхолестерінемія, гіпертригліцерідемія, гіперглікемія, артеріальна гіпертензія