ЭТИКО-ПРАВОВЫЕ ПОДХОДЫ К ОЦЕНКЕ НЕДОБРОВОЛЬНЫХ МЕР И РИСКА ПРИЧИНЕНИЯ ВРЕДА БОЛЬНОМУ ПРИ ПСИХИАТРИЧЕСКОМ ВМЕШАТЕЛЬСТВЕ - Абрамов, Владимир Андреевич; Ряполова, Татьяна Леонидовна; Абрамов, Алексей Владимирович; Жигулина, И. В.; Путятин, Г. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (26) (2011): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Авторами запропоновані засновані на об‘єктивних показниках та етико-правових нормах алгоритми надання психіатричної допомоги, спрямовані на більш раціональне використання недобровільних форм психіатричного втручання. Уточнені форми та роль ризиків причиння шкоди хворому під час надання психіатричної допомоги, що дозволяє прийняти заходи, спрямовані на попередження несприятливих феноменів, що супроводжують психіатричне втручання