ПАМЯТИ ПРОФЕССОРА А.И. ПЛОТИЧЕРА (К 110-ЛЕТИЮ СО ДНЯ РОЖДЕНИЯ И 60-ЛЕТИЮ ЗАЩИТЫ ПЕРВОЙ ДОКТОРСКОЙ ДИССЕРТАЦИИ) - Петрюк, П. Т.; Кутько, И. И.; Петрюк, А. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (27) (2011): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основі джерел спеціальної літератури і наукових праць приведені нові дані про творчий шлях професора А.Й. Плотичера – відомого вітчизняного ученого, психіатра, представника харківської психіатричної школи, що працював у свій час на Сабуровій дачі, який своїми науковими досягненнями вніс вагомий внесок до розвитку вітчизняної наукової і практичної психіатрії, в т.ч. і харківської психіатричної школи. Дано докладний аналіз захищеної, але не затвердженої ВАК СРСР, першої докторської дисертації. Підкреслюється необхідність подальшого вивчення біографії і наукового внеску ученого, особливо робіт з питань теорії і практики лікування психозів електричним струмом