ФАКТОРЫ РИСКА РАЗВИТИЯ МЕТАБОЛИЧЕСКОГО СИНДРОМА У БОЛЬНЫХ ШИЗОФРЕНИЕЙ (СООБЩЕНИЕ 2) - Денисов, Е. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В даній роботі проведений літературний огляд поширеності, фактори ризику розвитку метаболічного синдрома у хворих на шизофренію. Відмічені основні механізми формування МС при проведенні антіпсихотичної терапії, вплив психопатологічної симптоматики на розвиток метаболічного синдрому