ПАРАДИГМА В РАЗВИТИИ ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ В ЭПОХУ ГЛОБАЛИЗМА - Беро, М. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (27) (2011): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті розглянуто динаміку зміни парадигми розвитку психічних розладів у сучасних умовах на прикладі розвитку ускладнень психосоматичного регістру у вагітних жінок, розглянута біологічна складова парадигми, а також її зв’язок з глобальною соціальною складовою, а також система психологічного захисту