МОДЕЛИ ФОРМИРОВАНИЯ СЕКСУАЛЬНЫХ ДИСФУНКЦИЙ У БОЛЬНЫХ ХРОНИЧЕСКИМ ПРОСТАТИТОМ - Кочарян, Г. С. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В останні роки деякими авторами робляться спроби заперечення ролі хронічного простатиту у виникненні сексуальних дисфункцій за соматичними механізмами. Ця точка зору не відповідає реальній дійсності. У статті наводяться виділені автором моделі формування сексуальних дисфункцій у хворих на хронічний простатит (психосоматична, психопатологічної детермінації, нейрорецепторна, вегетодисфункціональна, алгічна, дисгормональна, змішана, системна), а також дані, що свідчать про роль хронічного простатиту, в тому числі біогенну, в генезі сексуальних дисфункцій