ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ДЕТЕРМИНАНТЫ МОТИВАЦИИ ДОСТИЖЕНИЯ У СТУДЕНТОВ-МЕДИКОВ В УСЛОВИЯХ УЧЕБНОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ - Пырков, С. Г.; Выговская, Е. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (28) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проведено дослідження мотивації досягнення 25 студентів 4 курса 2 медичного факультета ДонНМУ ім. М.Горького. Отримані результати дослідження свідчать про те, що успішність студентів знаходиться в тісній залежності від рівня їх мотивації досягнення. Виявлені особливості внутрішньої і зовнішньої мотивації у студентів із різним рівнем мотивації досягнення дозволяють припустити, що внутрішньо мотивовані, в порівнянні з зовні мотивованими, більш продуктивні в придбанні нових знань і націлені на отримання високого рівня освіти.