УСЛОВИЯ И ОСОБЕНОСТИ ФОРМИРОВАНИЯ НЕСОЦИАЛИЗИРОВАННОГО РАССТРОЙСТВА ПОВЕДЕНИЯ У ЗАВИСИМЫХ ОТ ЛЕТУЧИХ ОРГАНИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ ПОДРОСТКОВ С ПАТОЛОГИЧЕСКИМ АГРЕССИВНОДЕЛИНКВЕНТНЫМ ПОВЕДЕНЧЕСКИМ ПАТТЕРНОМ - Пономарёв, В. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
З метою вивчення умов та особливостей формування несоціалізованого розладу поведінки у залежних від летких органічних сполук підлітків з патологічним агресивно-делінквентним поведінковим паттерном було обстежено 86 підлітків чоловічої статі. Максимальна сполучена дія ушкоджуючих факторів у всіх підлітків з агресивно-делінквентним паттерном приходилася на третій міжкризовий період, т. б. з початком систематичної інгаляції ЛОС спостерігалися постійні, зростаючі зміни темпу, часу та якісних характеристик розвитку. Відповідно, у пубертатний період спостерігалася і більш груба психопатологічна картина, тому що к поведінковим порушенням, відповідаючим критеріям F91.1., приєднувалися прояви психоорганічного синдрому