ГЕНДЕРНЫЕ ОСОБЕННОСТИ СИМПТОМАТИЧЕСКОЙ СТРУКТУРЫ СОСТОЯНИЙ ПАРЦИАЛЬНОЙ ПСИХИЧЕСКОЙ ДЕЗАДАПТАЦИИ И ПСИХОСОМАТИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ У СОТРУДНИКОВ ОРГАНОВ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ И КУРСАНТОВ ВУЗОВ МВД - Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В статті викладені результати вивчення структури та виразності психопатологічної симптоматики станів парціальної психічної дезадаптації та психосоматичних розладів як проявів психічного дистресу, який викликаний специфічними особливостями службової діяльності. Детально описані результати експерементально-психологічного обстеження 2123 працівників органів внутрішніх справ та курсантів ВНЗу МВС, відокремлені симптоматичні фактори, які превалюють в клінічній картині вказаних станів, вивчені та описані гендерні особливості їх психопатологічних проявів