КЛИНИКО-ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКИЕ ЗАКОНОМЕРНОСТИ ФОРМИРОВАНИЯ ОРГАНИЧЕСКОГО ЭМОЦИОНАЛЬНО-ЛАБИЛЬНОГО РАССТРОЙСТВА ЛИЧНОСТИ ПРИ БОЛЕЗНИ ПАРКИНСОНА - Сайко, Д. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Обстежено 52 хворих хворобою Паркінсона з органічним емоційно-лабільним розладом особистості (основна група) і 76 хворих паркінсонізмом без ознак психічних порушень (контрольна група). Виділено особливості клініки органічного емоційно-лабільного розладу особистості при хворобі Паркінсона. Встановлено позитивні кореляції даної форми психопатології з акінетико-ригідно-тримтільною формою, повільним типом прогресування та 3-4-ю стадією хвороби Паркінсона. Відзначено наявність більш виражених клінічних проявів хвороби Паркінсона у хворих з органічним емоційно-лабільним розладом особистості, в порівнянні з контрольною групою