СТИГМАТИЗАЦИЯ ПАЦИЕНТА В КОНТЕКСТЕ ОКАЗАНИЯ ПСИХИАТРИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Ряполова, Татьяна Леонидовна; Путятин, Г. Г.; Абрамов, Алексей Владимирович (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (28) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті представлено структурно-динамічні особливості стигми у хворих на психічні розлади. Показано соціальні та особисті джерела стигматизації. Описано основні форми стигматизації в психіатрії. Представлено основні етапи формування аутостигматизауії на підставі власного досвіду. Представлені дані важливі для розробки особисно-орієнтованих підходів до надання психіатричної допомоги