ВЛИЯНИЕ АЛЕКСИТИМИИ НА УРОВЕНЬ СТРЕССОУСТОЙЧИВОСТИ БОЛЬНЫХ СТЕНОКАРДИЕЙ И ПЕРЕНЕСШИХ ИНФАРКТ МИОКАРДА - Помилуйко, А. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (28) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Вивчено вплив алексітімії на рівень стресостойкості 106 хворих на серцево-судинні захворювання (64 чоловіка з ІХС та стенокардією напруги і 42 чоловіка, які перенесли інфаркт міокарду. Найвищим рівнем стресостійкості відрізнялися хворі з низькими показниками алексітімії (неалексітімічним типом особистості). Прояви алексітімії оцінюються як один з факторів, який забезпечує незадовільну динаміку стенокардії та виникнення інфаркту міокарда